onsdag 13 december 2017

Svart sesamfrö laxrulle med krämig pepparrots och rädisor


Detta är ett väldigt gott tillbehör till den Franskapotatissoppan som jag hoppas att ni vill prova på nu under julledigheten.



Ca 12 bitar

½ dl Svarta sesamfrön
200 g rökt skivad lax
175g Philadelphia pepparrotsost
50 g rädisor.
2 st. gladpack på 45 x 35 cm

Dekoration:

2 ½ tsk löjrom
5 st. mindre kvistar dill

Gör så här:


1.     Lägg ut gladpacken så att det blir en stor fyrkant.
2.     Sprid ut sesamfröna jämt på gladpacken.
3.     Täck laxen ovan på sesamfröna och bred ut pepparosten.
4.     Skölj och rensa rädisorna och skär ner i mindre bitar.
5.     Lägg rädisor bitarna över osten.
6.     Börja rulla den lägsta sidan av laxen mot den andra sidan så att det blir en rulle.
7.     Vira in gladpacken runt den avlånga rulle och ställ in i kylen i 2 timmar.
8.     Skär upp rullen med en vasskniv i 2,5 cm breda bitar lägg ner och dekorera med löjrom och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar