söndag 10 december 2017

Fransk potatis soppa med pepparrot




1 liter soppa
för 4 personer

500g potatis
1 st. lök
1 st. hönsbuljong
8 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
Salt, peppar och Cayenne peppar efter smak
1 st. äggula
1 dl grädde

Garnering:
Dill efter smak.
24 st. skalade räkor.

1.     Tvätta, skala och skär ner potatisen i små bitar.
2.     Skala löken och hacka ner i grövre bitar.
3.     Koka mjölk och hönsbuljong på medelvärme under omrörning tills buljongen har löst upp.
4.     Tillsätt potatis och löken och låt koka i 20 min tills potatisen är mjuk.
5.     Reducera soppan i en matberedare och smaksätt med saltet, pepparn, pepparroten och cayennepepparn.
6.     Häll över soppan till grytan och tillsätt äggulan och rädde, under omrörning i 5 min.
7.     Serveras med dill och räkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar