1 liter soppa
för 4 personer
500g potatis
1 st. lök
1 st. hönsbuljong
8 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
Salt, peppar och Cayenne peppar efter smak
1 st. äggula
1 dl grädde
Garnering:
Dill efter smak.
24 st. skalade räkor.
1.
Tvätta, skala och skär ner potatisen i små
bitar.
2.
Skala löken och hacka ner i grövre bitar.
3.
Koka mjölk och hönsbuljong på medelvärme under
omrörning tills buljongen har löst upp.
4.
Tillsätt potatis och löken och låt koka i 20 min
tills potatisen är mjuk.
5.
Reducera soppan i en matberedare och smaksätt
med saltet, pepparn, pepparroten och cayennepepparn.
6.
Häll över soppan till grytan och tillsätt
äggulan och rädde, under omrörning i 5 min.
7.
Serveras med dill och räkor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar