tisdag 17 oktober 2017

Små kakor med vit choklad och tranbär



Ca 21 st.

 Kakor
100 g smör, rumstempererat
2 ½ dl Mörk Muscovado socker
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 msk mjölk
7 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl torkade tranbär
150 g Odense vita choklad knappar

Gör så här
1.     För värm ugnen till 190 grader.
2.     Blanda smöret, muscovado- och strösockret luftigt i en köksassistent med en flatblandare.
3.     Tillsätt sedan äggen, vaniljextraktet samt mjölken i smeten och blanda i 2 min.
4.     Vispa samman vetemjölet, bakpulvret och saltet i en separat skål.
5.     Blanda i mjölblandningen lite i taget i smeten och låt gå i ytterligare 2 min tills det är en jämn smet.
6.     Tillsätt tranbär och 75 g vita choklad knapparna.
7.     Ta en glasskopa på att portionera ut smeten på en ugnsplåt 45 x 35 cm med smörpapper på, mät ca 6 cm mellan varje kula.
8.     Gräddas i mitten av ugnen i ca 13-15 min, tills de har fått färg.
9.     Låt svalna på ett galler.
10.  Smält 75 g vit choklad knappar över ett vatten bad och ringla chokladen över kakorna, låt chokladen stelna.
11.  Förvara i en tätsluten burk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar