Kakor
100 g smör,
rumstempererat
2 ½ dl Mörk
Muscovado socker
2 ½ dl
strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
2 msk mjölk
7 ½ dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
½ tsk salt
2 ½ dl torkade
tranbär
150 g Odense
vita choklad knappar
Gör så här
1.
För värm ugnen till 190 grader.
2.
Blanda smöret, muscovado- och strösockret luftigt i en
köksassistent med en flatblandare.
3.
Tillsätt sedan äggen, vaniljextraktet samt mjölken i smeten
och blanda i 2 min.
4.
Vispa samman vetemjölet, bakpulvret och saltet i en separat
skål.
5.
Blanda i mjölblandningen lite i taget i smeten och låt gå i
ytterligare 2 min tills det är en jämn smet.
6.
Tillsätt tranbär och 75 g vita choklad knapparna.
7.
Ta en glasskopa på att portionera ut smeten på en ugnsplåt
45 x 35 cm med smörpapper på, mät ca 6 cm mellan varje kula.
8.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 13-15 min, tills de har fått
färg.
9.
Låt svalna på ett galler.
10.
Smält 75 g vit choklad knappar över ett vatten bad och
ringla chokladen över kakorna, låt chokladen stelna.
11.
Förvara i en tätsluten burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar