fredag 2 juni 2017

Rathckegården sparrissoppa






Sparrissoppa

4 portioner

ca 500 g färsk grön sparris
½ gul lök
2 msk smör
3 msk Maizena redning
7 ½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning
salt och vitpeppar efter smak
2 ½ dl matlagningsgrädde

2 msk smör till stekning

Till garnering:

4 msk rostade pinjenötter
4 msk crème fraîche

Skär bort den hårda delen av sparrisen och dela resten i bitar. Spara knopparna till senare.
Hacka löken i mindre bitar. Bryn smöret i en kastrull och lägg i sparrisen och löken. Fräs dem sedan tills de är mjuka.
Strö över maizena redningen och rör om ordentligt.
Tillsätt sedan vattnet och buljongen. Salta och peppra. Låt sjuda i 10 minuter under omrörning.
Mixa sedan soppan slät i en matberedare och häll därefter tillbaka den i kastrullen. Späd med matlagningsgrädden och lägg i sparrisknopparna.
Sjud soppan under omrörning i ca 3‒4 min på medelhög värme tills knopparna är mjuka.
Servera soppan med crème fraîchen och de rostade pinjenötterna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar