torsdag 18 maj 2017

Krabbpaj med räkor


Krabbpaj med räkor

Paj form på 25-30 cm diameter behövs

Degen:

3 dl vetemjöl
75 g kall smör
100 g riven ost Xo Präst Allerums
3 msk vatten

Skär ner smöret i bitar och blanda vetemjölet, osten samt saltet i en matberedare. Arbete ihop ingredienserna till en grynig blandning. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en smidig deg. Platta ut degen och vira den i plastfolie. Ställ den svalt i minst en timma.
Kavla ut degen tunn så att den passar formen och får en kant upp. Picka degen och klä kanterna med aluminiumfolie och för grädda i 200 grader i 10 minuter. Ta bortfolien.

Fyllning:

2st. schalottenlök
1st. krabba eller 1-2 burkar (170-340g) salladskrabba
400g räkor
1 dl hackad dill

Äggstanning:
3 st. ägg
3 dl crème fraiche
150g grovriven ost Västerbotten ost

Garnering:
50g räkor till dekoration

Rensa krabban, dela de stora köttbitarna till mindre bitar och finhacka schalottenlöken. Lägg löken, krabbköttet, räkorna och dillen i pajskalet. Rör ihop äggen, crème fraichen samt Västerbotten osten och häll den tjocka smeten över krabblandningen. Grädda pajen på nytt ca 30 minuter, eller tills fyllningen stannat och ytan har fått en fin färg.
Dekorera med resterande räkorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar