Krabbpaj
med räkor
Paj form på 25-30 cm diameter
behövs
Degen:
3 dl vetemjöl
75 g kall smör
100 g riven ost Xo Präst
Allerums
3 msk vatten
Skär ner smöret i bitar och blanda
vetemjölet, osten samt saltet i en matberedare. Arbete ihop ingredienserna till
en grynig blandning. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en smidig deg.
Platta ut degen och vira den i plastfolie. Ställ den svalt i minst en timma.
Kavla ut degen tunn så att
den passar formen och får en kant upp. Picka degen och klä kanterna med
aluminiumfolie och för grädda i 200 grader i 10 minuter. Ta bortfolien.
Fyllning:
2st. schalottenlök
1st. krabba eller 1-2 burkar
(170-340g) salladskrabba
400g räkor
1 dl hackad dill
Äggstanning:
3 st. ägg
3 dl crème fraiche
150g grovriven ost
Västerbotten ost
Garnering:
50g räkor till dekoration
Rensa krabban, dela de stora köttbitarna
till mindre bitar och finhacka schalottenlöken. Lägg löken, krabbköttet,
räkorna och dillen i pajskalet. Rör ihop äggen, crème fraichen samt
Västerbotten osten och häll den tjocka smeten över krabblandningen. Grädda
pajen på nytt ca 30 minuter, eller tills fyllningen stannat och ytan har fått
en fin färg.
Dekorera med resterande räkorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar