Päronpaj:
10
st. små paj formar ca.10 cm i diameter
Degen:
175g smör
3 dl glutenfritt vetemjöl
1dl strösocker
1 tsk bakpulver
Smält smöret i en gryta och
låt den svalna. Tillsätt mjölet, sockret, bakpulvret och rör snabbt ihop till
en fast deg. Tryck ut degen i formarna och ställ den i kylen i en timma. Picka
degen och klä kanterna med aluminiumfolie och förgrädda i 200 grader i 10
minuter. Ta bort folien.
Fyllningen:
465g burk päron
4st. ägg gulor
3 msk vaniljsocker
3 dl crème fraiche
saft ifrån 1 citron
Vispas ihop äggulorna med
vaniljsockret till en fluffig smet.
Rör ner crème fraichen och
saften av citronen tills det blir en jämn smet. Placera päronen i formarna och
häll smeten över päronen. Ställ formarna i ugnen på 200 grader och grädda i 20
minuter eller tills de har fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar