onsdag 17 maj 2017

Päronpaj


Päronpaj:
10 st. små paj formar ca.10 cm i diameter

Degen:

175g smör
3 dl glutenfritt vetemjöl
1dl strösocker
1 tsk bakpulver

Smält smöret i en gryta och låt den svalna. Tillsätt mjölet, sockret, bakpulvret och rör snabbt ihop till en fast deg. Tryck ut degen i formarna och ställ den i kylen i en timma. Picka degen och klä kanterna med aluminiumfolie och förgrädda i 200 grader i 10 minuter. Ta bort folien.

Fyllningen:

465g burk päron
4st. ägg gulor
3 msk vaniljsocker
3 dl crème fraiche
saft ifrån 1 citron

Vispas ihop äggulorna med vaniljsockret till en fluffig smet.
Rör ner crème fraichen och saften av citronen tills det blir en jämn smet. Placera päronen i formarna och häll smeten över päronen. Ställ formarna i ugnen på 200 grader och grädda i 20 minuter eller tills de har fått färg. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar