lördag 9 januari 2016

Ett nytt härligt recept.


Om ni vill ha något gott att äta i morgon så skall ni baka Ruths Mandeltårta som finns i min bok Småländska gårdsbutiker & kaféer. I boken finns fler härliga recept att laga eller varför inte prova på att resa till de olika gårdarna.


RUTHS MANDELTÅRTA

Ingredienser:
12 bitar
Bottnar:
400 g mandelmassa
4 st äggvitor

Chokladkräm:
4 äggulor
1 ½ dl socker
1 dl grädd
125 g mörk blockchoklad
150 g smör
1 dl flagad rostad mandel

Gör så här:
1. Riv mandelmassan grovt.
2. Vispa äggvitorna till mycket hårt skum, vänd ner mandelmassan.
3. Bred ut smeten på bakplåtspapper i två formar på 22x22 cm. Den ska räcka till två bottnar.
4. Grädda mitten av ugnen på 175 grader i 17 minuter.
5. Häll äggulorna, sockret och grädden i en kastrull. Sjud under omrörning, c:a 4
minuter eller tills den tjocknar.
6. Lyft bort kastrullen från värmen och tillsätt blockchokladen delad i bitar.
7. Låt svalna av ordentligt.
8. Tillsätt mjukt smör i klickar.
9. Bred så småningom ut den helt kalla krämen mellan bottnarna och på toppen,
strö över mandelflagorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar