Nu när det är helgen vad passar bättre än lite fredagsmys med glass
Mango och Peachtree glass
5 st.
Mangokräm
225g mango frysta
2 msk socker
½ dl vatten
2 tsk potatismjöl
1.
Koka upp mangon, socker och vattnet tills mangon
blir mjuk på medelhög värme.
2.
Mixa den mjuka mangon i en matberedare till en
pure.
3.
Rör ner potatismjölet och sila bort frukt köttet
och låt krämen svalna.
Glassen
2 ½ dl vispgrädde
1 msk socker
1 msk Bourbon vanilj extrakt
1 msk Peachtree
2 dl mangokrämen
Dekoration
Kolasås efter smak
150g blåbär
1.
Vispa samman vispgrädden, socker, vanilj
extraktet och Peachtree till en fluffig smet.
2.
Rör ner lite av grädden i mangokrämen.
3.
Blanda ner mangogrädden i resten av grädden och
rör till en jämn smet.
4.
Häll över till formarna och ställ in i frysen
över natten.
5.
Ta ut glassen ur formen och dekorera med kolasås
och blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar