fredag 29 januari 2016


Nu när det är helgen vad passar bättre än lite fredagsmys med glass


Mango och Peachtree glass
5 st.

Mangokräm
225g mango frysta
2 msk socker
½ dl vatten
2 tsk potatismjöl

1.     Koka upp mangon, socker och vattnet tills mangon blir mjuk på medelhög värme.
2.     Mixa den mjuka mangon i en matberedare till en pure.
3.     Rör ner potatismjölet och sila bort frukt köttet och låt krämen svalna.

Glassen
2 ½ dl vispgrädde
1 msk socker
1 msk Bourbon vanilj extrakt
1 msk Peachtree
2 dl mangokrämen

Dekoration
Kolasås efter smak
150g blåbär

1.     Vispa samman vispgrädden, socker, vanilj extraktet och Peachtree till en fluffig smet.
2.     Rör ner lite av grädden i mangokrämen.
3.     Blanda ner mangogrädden i resten av grädden och rör till en jämn smet.
4.     Häll över till formarna och ställ in i frysen över natten.
5.     Ta ut glassen ur formen och dekorera med kolasås och blåbär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar