fredag 29 januari 2016

Nu när det är helgen vad passar bättre än lite fredagsmys med glass


Nu när det är helgen vad passar bättre än lite fredagsmys med glass


Mango och Peachtree glass
5 st.

Mangokräm
225g mango frysta
2 msk socker
½ dl vatten
2 tsk potatismjöl

1.     Koka upp mangon, socker och vattnet tills mangon blir mjuk på medelhög värme.
2.     Mixa den mjuka mangon i en matberedare till en pure.
3.     Rör ner potatismjölet och sila bort frukt köttet och låt krämen svalna.

Glassen
2 ½ dl vispgrädde
1 msk socker
1 msk Bourbon vanilj extrakt
1 msk Peachtree
2 dl mangokrämen

Dekoration
Kolasås efter smak
150g blåbär

1.     Vispa samman vispgrädden, socker, vanilj extraktet och Peachtree till en fluffig smet.
2.     Rör ner lite av grädden i mangokrämen.
3.     Blanda ner mangogrädden i resten av grädden och rör till en jämn smet.
4.     Häll över till formarna och ställ in i frysen över natten.
5.     Ta ut glassen ur formen och dekorera med kolasås och blåbär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar