fredag 15 december 2017

Spröd mandelkaka med hasselnöt, fritt från gluten





Ca 20 st.

Kakorna:

3 dl mandelmjöl
3 dl hasselmjöl
2 droppar bittermandelarom
1 dl strösocker
4 tsk amaretto (mandellikör)
2 st äggvitor

florsocker att rulla kakorna i

Gör så här:

1.     Sätt ugnen på 200 grader.
2.     Blanda mandelmjölet, hasselnötsmjölet, bittermandelaromen och strösockret i en bunke med en elvisp.
3.     Tillsätt amaretton och rör ner äggvitorna en och en i mandelblandningen.
4.     Klicka ut ca 1 tesked av den kladdiga degen ner på en tallrik med florsocker på.
5.     Rulla degen i florsockret och lägg på en ugnsplåt med smörpapper på.
6.     Gräddas i mitten av ugnen i ca 810 minuter.
7.     Kakorna ska vara lite sega i mitten när de är färdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar