Ca 20 st.
Kakorna:
3 dl mandelmjöl
3 dl hasselmjöl
2 droppar bittermandelarom
1 dl strösocker
4 tsk amaretto (mandellikör)
2 st äggvitor
florsocker att rulla kakorna i
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Blanda mandelmjölet, hasselnötsmjölet,
bittermandelaromen och strösockret i en bunke med en elvisp.
3.
Tillsätt amaretton och rör ner äggvitorna en och
en i mandelblandningen.
4.
Klicka ut ca 1 tesked av den kladdiga degen ner
på en tallrik med florsocker på.
5.
Rulla degen i florsockret och lägg på en
ugnsplåt med smörpapper på.
6.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 8–10 minuter.
7.
Kakorna ska vara lite sega i mitten när de är
färdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar