tisdag 24 oktober 2017

Problem med ryggen då får ni får inte missa Whiola dagen den 29 okt kl 11-17

Whiola har öppet hus nu på Söndag 29 okt 11-17 om ni är intresserad så kan ni höra av er till mig. Jag själv kommer att vara på plats. 


Jag har skrivit ihop liten presentation om Monica som ni kan läsa om här nedan. Vill säga att det inte ok att kopiera och sälja vidare.  

Har du ofta ont i huvudet, nacken eller axlarna? Kanske lider du av ryggbesvär? Det finns nu en mycket enkel förklaring till vissa fall av detta. Det är kroppen som reagerar på hur du i vardagen eller på jobbet upprepade gånger gör vissa rörelser som om de pågår under en längre tid kan leda till att dina muskler låser sig på ett djupare plan och blir kortare.
När du tränar finns det många olika träningsformer att välja mellan. De flesta har en sak gemensamt och det är att om man jobbar med statisk muskelträning tenderar musklerna att bli kortare. Det är lätt att man blir stel eftersom korta muskler innebär att lederna dras tätare intill varandra. I vissa fall gör det även att man ”tränar ihop” kroppen: Svängrummet minskar och hävstängerna i kroppen blir mindre. Det är även så att de stretchningsmetoder som finns idag, som syftar till att förlänga musklerna, inte alltid kommer åt musklernas infästning – därför är det svårt att nå den mjukhet och smidighet i kroppen som man eftersträvar.
Monica har tränat upp sina ögon och genom att titta på personens mekanik och mekaniska mönster kan hon se en persons hälsostatus. Denna förmåga har hon haft väldigt stor nytta av i de behandlingar som hon utför idag. Monica har under tretton års tid arbetat som undersköterska på bland annat röntgen-, ortopedi-, intensivvårds- och lungavdelningar. Dessutom har hon arbetat på flera vårdcentraler och läkarstationer. På vissa av de här avdelningarna kunde hon se att den hjälp som patienterna fick när det gäller muskulatur- och ledbesvär inte alltid räckte till.
Monica började fundera på vad mer man kan göra för de patienter som inte blev friska trots att operationen gott bra och de fick sjukgymnastik. Flera frågor väcktes inom henne och hon beslutade sig för att utbilda sig till massageterapeut vid GGI, Göteborgs Gymnastiska Institut, och gick även Doktor Westmans anatomiska utbildning under två år samt en ”Biomekanikutbildning med en inriktning på människan” i fyra och halvt år.
Efter att ha jobbat som massör i ett år började flera frågor att dyka upp runt om kroppens mekanik tog hon steget för att utveckla en ny behandlingsmetod: Corrigas. Under en corrigasbehandling jobbar hon sig lager för lager ner till djupet av de drabbade musklerna och deras fästen. Behandlingen går ut på att musklerna ska bli mjuka igen eftersom då drar inte musklerna inte hop skelettet så att man får spänningar i olika områden i kroppen.

-   Sedan jag började använda mig av corrigasmetoden har det varit mitt främsta behandlingsverktyg. Metoden har hjälpt mig hjälpa företagskunder, elitidrottare och privatpersoner som haft olika problem med låsningar i kroppens mekaniska system. Jag har haft stor framgång och nått önskat resultat.

Ju fler kunder Monica behandlade, desto mer påfrestade hon sin egen kropp. Det ledde till att hon började fundera över hur hon skulle kunna hjälpa sig själv. Drömmen att man ska kunna behandla sig själv och dela med sig. Först började hon med lite olika övningar och fick med tiden insikt om hur kroppens låsningsmönster fungerar och hur låsningarna i kroppen kan låsas upp. Den här insikten gör det lättare att förstå hur låsningarna uppstår samt hur man kan undvika att det sker från första början. Det som började som några små enkla övningar utvecklades sedan under en tjugoårsperiod till en komplett träningsform som Monica kallar för Tempus Qi.

- Jag började förstå hur bra de två behandlingsmetoderna kompletterade varandra. Jag försökte ofta förklara för kunder att exempelvis styrketräning eller gymnastik i vissa fall bidrar till att fördjupa låsningsmönster i kroppen, om man inte först låser upp dessa innan man         börjar tränar.

Monica förklarar att när hävstångsprincipen i kroppens leder inte fungerar optimalt kan både kärl och nerver klämmas ihop. Men det var svårt att förklara verbalt, vilket gjorde att hon bestämde för att börja undervisa i Tempus Qi. Träningen gör det möjligt att komma åt samt låsa upp muskelfästen som ligger djupt inne i kroppen och metoden fungerar eftersom varje rörelse är anatomiskt välgenomtänkt.

-   Tempus Qi är en självbehandlande träningsform som baserats på samma biomekaniska principer som Corrigas, där man jobbar med att mjuka upp kroppen genom mjuka övningar. Metoden har jag tagits fram för att hjälpa människor att själva motverka och förebygga olika muskelspänningar och spänningsmönster i kroppen.

Träningsformen är användbar för en stor grupp av utövare med olika bakgrunder: elitidrottaren som upplever begränsningar i spända och komprimerade muskler; en trebarnsmamma som jobbar på kontor och söker vardagsträning för problem med t.ex. ryggsmärta eller ömmande muskler; eller en industriarbetare som är långtidssjukskriven med svåra smärtor och ledförskjutningar.

Med hjälp av Tempus Qi och dess rörelser kan de få snabba resultat i form av minskade problem och smärtor och kroppens styrka ökar med 2030 procent. Monica undervisar patienter i hur man behandlar sig själv med hjälp av Tempus Qi. Där beskriver hon detaljerat hur man bäst utför varje rörelse. Sedan utbildar hon andra terapeuter i en djupare kurs inom Tempus Qi som övergår i den avslutande utbildningen i Corrigas.

Den som vill kan även prova på Tempus Qi viaYou Tube där varje rörelse beskrivs hur den ska utföras. Monica anordnar även resor, både till utlandet och inom Sverige, där hon och hennes team åker i väg med en grupp människor som vill ha behandlingar av henne.

         Monica är en av de eldsjälar som brinner för att vilja hjälpa de människor som har värk och tar alla på allvar. När man vänder sig till hennes verksamhet Whiola hus får man alltid ett varmt välkomnade av alla terapeuterna som jobbar där. Monica har själv behandlat alla sina terapeuter med så gott resultat att de nu de i sin tur vill hjälpa andra genom att jobba för henne.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar