Persikoglass
0,6 liter glass
2 persikor (tärnade)
1 dl socker
2 msk potatismjöl
2 dl vispgrädde
2 äggulor
4 msk strösocker
4 msk persikolikör till exempel
Peachtree
75 g mandelspån till dekoration
1 vaniljstång
1. Koka upp persikorna och strösockret. Rör om tills blandningen
mjuknar.
2. Häll över den i en matberedare och mixa till en puré.
3. Tillsätt potatismjölet och låt svalna.
4. Vispa grädden i en skål. I en separat skål vispa ihop äggulorna,
strösockret, vaniljfrön och likören till en luftig smet.
5. Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen. Rör försiktigt ner persikopurén i smeten.
6. Häll över blandningen i en glassmaskin och blanda tills glassen
börjar få en mer fast konsistens.
7. Häll över till en tättslutande burk och förvara i frysen minst 3
timmar.
8. Rosta mandelflarnen gyllenbruna i en stekpanna på medelhög
värme.
9. Servera glassen med kolasås och mandlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar