måndag 5 juni 2017

Persikoglass


Persikoglass

0,6 liter glass

2 persikor (tärnade)
1 dl socker
2 msk potatismjöl
2 dl vispgrädde
2 äggulor
4 msk strösocker
4 msk persikolikör till exempel Peachtree 
75 g mandelspån till dekoration
1 vaniljstång

1.    Koka upp persikorna och strösockret. Rör om tills blandningen mjuknar.
2.    Häll över den i en matberedare och mixa till en puré. 
3.    Tillsätt potatismjölet och låt svalna.
4.    Vispa grädden i en skål. I en separat skål vispa ihop äggulorna, strösockret, vaniljfrön och likören till en luftig smet.
5.    Vänd försiktigt ner grädden i äggblandningen. Rör försiktigt ner persikopurén i smeten.
6.    Häll över blandningen i en glassmaskin och blanda tills glassen börjar få en mer fast konsistens. 
7.    Häll över till en tättslutande burk och förvara i frysen minst 3 timmar. 
8.    Rosta mandelflarnen gyllenbruna i en stekpanna på medelhög värme. 
9.    Servera glassen med kolasås och mandlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar