söndag 7 maj 2017

Söta honungskakor med pumpafrön


Till er som vill ha något att mumsa på i kväll eller i veckan.



Söta honungskakor med pumpafrön

40 st. kakor

1 tsk bikarbonat
1 msk kallt vatten
200 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 msk honung flytande
25 g grovhackade pumpakärnor
5 ½ dl vetemjöl

Gör så här:

1.     Vispa samman bikarbonat och vatten i en liten skål.
2.     Blanda smör, strösocker och honung, i en köksmaskin med en flatblandare till en jämn smet.
3.     Tillsätt hackade solrosfröer, vetemjöl och det utblandade bikarbonatet. Blanda tills det har samlat sig till en fast deg.
4.     Dela degen i två delar. Rulla ut varje deg till avlånga rullar, ca 25 cm långa och 4‒5 cm i diameter.
5.     Rulla in rullarna i plastfolie och lägg in dem i kylen i ca 2 timmar eller tills de har blivit hårda.
6.     Avlägsna plastfolien, placera rullarna på en skärbräda och skär med en vass kniv ca 0,3-0,5 cm tjocka skivor.
7.     Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills de är bruna.
8.     Låt kakorna svalna innan de förvaras i en tätsluten burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar