Till er som vill ha något att mumsa på i kväll eller i veckan.
Söta honungskakor med
pumpafrön
40 st. kakor
1 tsk bikarbonat
1 msk kallt vatten
200 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 msk honung flytande
25 g grovhackade pumpakärnor
5 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
1.
Vispa samman bikarbonat och vatten i en liten
skål.
2.
Blanda smör, strösocker och honung, i en
köksmaskin med en flatblandare till en jämn smet.
3.
Tillsätt hackade solrosfröer, vetemjöl och det
utblandade bikarbonatet. Blanda tills det har samlat sig till en fast deg.
4.
Dela degen i två delar. Rulla ut varje deg till
avlånga rullar, ca 25 cm långa och 4‒5 cm i diameter.
5.
Rulla in rullarna i plastfolie och lägg in dem i
kylen i ca 2 timmar eller tills de har blivit hårda.
6.
Avlägsna plastfolien, placera rullarna på en
skärbräda och skär med en vass kniv ca 0,3-0,5 cm tjocka skivor.
7.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och
grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills de är bruna.
8.
Låt kakorna svalna innan de förvaras i en
tätsluten burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar