Fick höra att böckerna landade hos förlaget i tisdags och
skulle packas om till att sändas vidare till mig. Jag skall sedan signera de
förbeställda böckerna och sedan sända vidare till förväntans fulla och rese sugna köpare som vill njuta av ett nytt landskap.
Här får ni njuta av lite mer härliga bilder som är med i
boken. Men jag kommer även att dela med mig av ett recept, fler härliga recept finns i boken Småländska gårdsbutiker & kaféer matiga till bakverk.
NORSK ROMKAKA
24 st bitar
2 ägg
3 dl socker
300 g rumsvarmt smör
1 ½ dl potatismjöl
4 ½ dl vetemjöl
2 1/4 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Vispa ihop
äggen och sockret poröst. Tillsätt smöret och vispa samman till en jämn smet.
2. Rör ner potatismjölet,
11/2 dl vetemjöl och mjölken. Blanda ordentligt.
3. Ta det
resterande mjölet samt bakpulvret och blanda samman allt till en jämn smet.
4. Bred ut i en
liten långpanna ca 25 x 40 cm och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15-20
minuter. Låt svalna.
Glasyren:
3 ½ dl florsocker
75 g smält smör
2 msk rom eller Baileys Irish cream
ca 24 st chokladkaffebönor
Gör så här:
1. Blanda ihop
alla ingredienserna till en jämn smet.
2. Bred ut glasyren
jämt fördelat på kakan och dekorera med chokladkaffebönorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar