fredag 1 maj 2015

Hoppas att ett sms från budfirman kommer snart!!!



Fick höra att böckerna landade hos förlaget i tisdags och skulle packas om till att sändas vidare till mig. Jag skall sedan signera de förbeställda böckerna och sedan sända vidare till förväntans fulla och rese sugna köpare som vill njuta av ett nytt landskap.


Här får ni njuta av lite mer härliga bilder som är med i boken. Men jag kommer även att dela med mig av ett recept, fler härliga recept finns i boken Småländska gårdsbutiker & kaféer matiga till bakverk.







NORSK ROMKAKA
24 st bitar
2 ägg
3 dl socker
300 g rumsvarmt smör
1 ½ dl potatismjöl
4 ½ dl vetemjöl
2 1/4 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Vispa ihop äggen och sockret poröst. Tillsätt smöret och vispa samman till en jämn smet.
2. Rör ner potatismjölet, 11/2 dl vetemjöl och mjölken. Blanda ordentligt.
3. Ta det resterande mjölet samt bakpulvret och blanda samman allt till en jämn smet.
4. Bred ut i en liten långpanna ca 25 x 40 cm och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Glasyren:

3 ½ dl florsocker
75 g smält smör
2 msk rom eller Baileys Irish cream
ca 24 st chokladkaffebönor

Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet.
2. Bred ut glasyren jämt fördelat på kakan och dekorera med chokladkaffebönorna.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar