lördag 8 september 2012

Medans ni läser detta är jag full fart och fotograferar Ostron.


Är det någon som vet vem Annie Leibovitz är? Utan att vetaunder min uppväxt har jag sett hennes bilder lite varstans i tidningar på olikakändisar. Nu på senare år har jag sett en dokumentär om henne som jag barasäger vad roligt att få ha sett vilka bilder hon tar vilken inspirationskällahon är. Jag blir så glad att man gör sådana dokumentäre för det är sällan manlyfter fram en fotograf utan vi står där i bakgrunden och skall bara fylla ut.

Det är kul att se även på dessa dokumentärer att vifotografer har samma lynne och egenskaper och jag erkänner detta och små ler,det är smällar ni får ta. 
Jag själv har fått uppdrag där jag helt oförberett har fåttta tag i olika fobier eller folk som inte lyssnar men jag har gått ditt, fåttmin vilja igenom, bilderna är tagna och kunden är nöjd. Den värstafotograferingen jag blev sänd till utan att få en stor förvarning var ett hemdär barna hade dött i en tragisk olycka. Hade uppdragsgivaren informerat migdetta kunde jag varit mer förberedd mentalt utan att tappa ansiktet och alltblev fel. Jag utförde jobbet men vad jag grät efter åt och mådde piss bildernablev inte bra heller.

Många tror att det är att bara knäppa av en bild nej vad felni har . Det ligger en massa tankar bakom bilden. Bilden är i mitt huvud ochden skall komma ner i kameran så även ni ser bilden. Är jag ur balans så synsdet även i mitt arbete det blir platt.Dagens bild är från den enormtduktiga Annie Leibovitz vilken skön människa3 kommentarer:

  1. Jag vet :-) En av de bästa fotograferna - någonsin. Och en av anledningarna till att jag överhuvudtaget blev intresserad av fotografering en gång i tiden :-))

    SvaraRadera