fredag 22 mars 2019

Frasvåfflor


Min morfar var grym på att laga dessa frasiga härliga våfflorna men han var även väldigt bra på att komma ihåg om svenskhistoria. Han lagade dessa våfflorna och sedan åkte vi runt och besökte olika historiska platser där han glatt berättade händelser som hade inträffat där. Vi besökte Åsle Tå där han livligt berättade hur det kunde ha gått till på slaget vid Åsle Tå -1389 mellan Albrekt av Mecklenburgs och Margareta Valdemarsdotter där Margarets trupper vann slaget fast det var folket som vann det och pekade mot minnes stenen.

Frasvåfflor
Ca 6–8 våfflor

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
2 ½ dl iskallvatten med kolsyra i
3 dl vispad grädde
Smör till gräddningen

Dekorera med rökt lax löjrom och majonnäs toppat med dillkvist


Gör så här:

1.    Vispa samman vetemjölet och vatten till en jämn smet.
2.    Rör ner försiktigt grädden i smeten.
3.    För värm våffeljärnet och klicka ner en liten klick smör i järnet.
4.    Grädda våfflorna gyllen bruna.
5.    Dekorera med rökt lax löjrom och majonnäs toppat med dillkvist 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar