tisdag 10 juli 2018

En härlig Tomatsoppa


Tomatsoppa
4- 6 portioner

2-3 morötter
5 st. körsbärstomater
2st. burkar hela tomater
2 msk tomatpuré
4-5 st. vitlöks klyftor
2 tsk. socker
2 dl färsk hackad basilika
1 tsk chilipulver
2 dl Vatten (efter konsistens)
Salt och peppar efter smak
150 g bacon
2 dl yoghurt

  1. Skala morötterna, skär ner till mindre bitar.
  2. I en kastrull med vatten och ½ krm salt koka morötterna på medelhög värme tills det är mjuka.
  3. Skär ett kryss i tomaterna, lägg de i en ny kastrull med kokande vatten.
  4. När skallet börja lossna efter några minuter ta upp och skala av skalet.
  5. Blanda morötterna, skalade tomaterna, hela tomaterna på burk samt tomatpurén i matberedaren.
  6. Skala och pressa vitlöken ner i tomat purén och mixa med de övriga ingredienserna. Häll över purén till en kastrull och låt koka på låg värme under om rörning i 1 timma. Rör i sockret, basilikan, chilipulver, vatten och smaka av med saltet och pepparn.
  7. Dela baconskivorna på smörpappret och grädda i ungen tills de är krispiga på 200 grader.
  8. Ta upp skivorna och lägg på papper låt rinna av.
  9. Vid servering av soppan lägg en matsked yoghurt, bacon och basilika som dekoration. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar