Tomatsoppa
4- 6 portioner
2-3 morötter
5 st. körsbärstomater
2st. burkar hela tomater
2 msk tomatpuré
4-5 st. vitlöks klyftor
2 tsk. socker
2 dl färsk hackad basilika
1 tsk chilipulver
2 dl Vatten (efter konsistens)
Salt och peppar efter smak
150 g bacon
2 dl yoghurt
- Skala morötterna, skär ner till mindre bitar.
- I en kastrull med vatten och ½ krm salt koka morötterna på medelhög värme tills det är mjuka.
- Skär ett kryss i tomaterna, lägg de i en ny kastrull med kokande vatten.
- När skallet börja lossna efter några minuter ta upp och skala av skalet.
- Blanda morötterna, skalade tomaterna, hela tomaterna på burk samt tomatpurén i matberedaren.
- Skala och pressa vitlöken ner i tomat purén och mixa med de övriga ingredienserna. Häll över purén till en kastrull och låt koka på låg värme under om rörning i 1 timma. Rör i sockret, basilikan, chilipulver, vatten och smaka av med saltet och pepparn.
- Dela baconskivorna på smörpappret och grädda i ungen tills de är krispiga på 200 grader.
- Ta upp skivorna och lägg på papper låt rinna av.
- Vid servering av soppan lägg en matsked yoghurt, bacon och basilika som dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar