fredag 22 december 2017

En biscotti på Choklad, tranbär och mandel



Ca 60 st

200 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 ägg
7-10 dl fint siktad dinkeln
2 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
150 gram grov hackad mandel
100 g grov hackad torkade tranbär
100 g grov hackad vitchoklad

1.     Arbeta samman smör och socker till en jämn smet.
2.     Tillsätt äggen ett och ett.
3.     Rör ner dinkeln, bakpulvret, vaniljsockret, mandeln, tranbären och chokladen.
4.     Arbeta försiktigt samman till en jämn deg.
5.     Rulla ut degen i lagom längder och lägg på plåten med smörpapper på.
6.     Gräddas i mitten av ugnen i 15-20minuter på 175 grader eller tills de börjar få lite färg.
7.     Ta ut och dela upp i sneda bitar och ställ in på efter värmen i 3-4 timmar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar