onsdag 6 december 2017

Biscotti med tranbär och pistage

Lite mer förslag till Jul baket


Ca 30 st.
Biscotti
½ dl matolja
2 dl strösocker
2 tsk vaniljextrakt
½ tsk mandelextrakt
2 ägg
6 ½ dl vetemjöl
¼ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
70 g pistaschnötter
Gör så här
1.     Förvärm ugnen till 150 grader.
2.     Blanda matoljan och strösockret väl ihop i en köksassistent med en flatblandare till en smet.
3.     Tillsätt vanilj-, mandelextraktet och äggen i blandningen.
4.     Rör i en separat skål ihop vetemjölet, saltet, bakpulvret och blanda ner mjölblandningen i smeten.
5.     Hacka tranbären och pistaschnötterna ner i mindre bitar.
6.     Blanda ner det i degen.
7.     Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar.
8.      Rulla delarna till fyra lika långa länder på 35 x 3 cm.
9.     Lägg längderna på ugnsplåt (30 x 40 cm) med smörpapper på.
10.  Gräddas i mitten av ugnen i 25 min ta ut och dela längderna på snedden 4 cm långa bitar.
11.  Grädda biscottin i ytterligare 10 min.
12.  Ta ut och låt Biscottin och låt svalna på ett galler.
13.  Förvaras i en burk på en torr plats.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar