Ca
30 st.
Biscotti
½
dl matolja
2
dl strösocker
2
tsk vaniljextrakt
½
tsk mandelextrakt
2
ägg
6
½ dl vetemjöl
¼
tsk salt
1
tsk bakpulver
1
dl torkade tranbär
70
g pistaschnötter
Gör så här
1.
Förvärm ugnen till 150 grader.
2.
Blanda matoljan och strösockret väl ihop i en köksassistent
med en flatblandare till en smet.
3.
Tillsätt vanilj-, mandelextraktet och äggen i blandningen.
4.
Rör i en separat skål ihop vetemjölet, saltet, bakpulvret
och blanda ner mjölblandningen i smeten.
5.
Hacka tranbären och pistaschnötterna ner i mindre bitar.
6.
Blanda ner det i degen.
7.
Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i fyra lika
stora delar.
8.
Rulla delarna till
fyra lika långa länder på 35 x 3 cm.
9.
Lägg längderna på ugnsplåt (30 x 40 cm) med smörpapper på.
10.
Gräddas i mitten av ugnen i 25 min ta ut och dela längderna
på snedden 4 cm långa bitar.
11.
Grädda biscottin i ytterligare 10 min.
12.
Ta ut och låt Biscottin och låt svalna på ett galler.
13.
Förvaras i en burk på en torr plats.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar