lördag 11 november 2017

Whoopiepaj med pepparkakssmak



Ca 20 st.

3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk Bourbonvaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
3 tsk pepparkakskrydda
1 nypa salt

1.   Sätt ugnen på 175 grader.
2.   Vispa äggen, strösockret och vaniljsockret poröst.
3.   Smält smöret, rör ner gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
4.   Blanda vetemjölet, bakpulvret, kakaon, pepparkakskryddan, saltet och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
5.   Fyll en spritspåse med en rund tyll om ca ½ cm i diameter.
6.   Spritsa ut runda, ca 3 cm i diameter stora klickarna.
7.   Gräddas i omgångar i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

Polka frosting:

120 g rumsvarmt, mjukt smör
200g rumsvarm Philadelphiaost
9 dl florsocker
2 tsk Bourbon vaniljsocker
4 msk krossat polkagodis

200g krossade polkakarameller

1.   Vispa smöret och Philadelphiaosten till en jämn smet.
2.   Blanda florsockret med vaniljsockret och sikta ner det i smeten under vispning.
3.   Vänd ner polkagodiset i smeten.

4.   Spritsa frostingen med en rund tyll (18mm) på undersidan av en kaka och lägg ihop den med en annan kaka utan forsling.
5.  Strö de krossade polkakaramellerna på kakan.

PS: Krossen kommer att fastna på kakan för kakan är lite kladdig på ytan.


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar