måndag 15 maj 2017

Parmalindade päron med brie & blåmögelost


Parmalindade päron med brie & blåmögelost
En god förrätt som kan förberedas något innan.

4 personer

2 päron Anjou
2 msk olivolja
Salt och peppar

Halvera och kärna ur päronen. Placera halvorna på smörpapper med skalet ner. Pensla med olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Grädda päronhalvorna på 200 grader i 30-40 minuter eller tills de mjuknat. Låt svalna.

Dressing
2 msk extra jungfruolja
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar

Vispa olja och vinäger i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Fyllning
40 g Danablu Gräddädel eller liknade
12 blad ruccola
40 g brieost i skivor
4 skivor parmaskinka

Placera 10g Danablu Gräddädel, tre ruccolablad och 10 g skivad Brieost på varje päronhalva. Linda en skiva parmaskinka runt varje päronhalva. Servera med dressingen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar