Nu börjar det bli
dags att skörda rabarberna i trädgården. Det första som hamnar på våra bord är
nog en efterlängtad rabarberpaj med vaniljglass till. Men efter att ätit några
stycken vill man ha lite mer inspiration. Så här delar jag med mig en av de
recept som jag har haft med i en av tidningarna. Rabarberdröm en liten lyxig
kaka som går hem stort i min familj. En hyllning till min mamma som fyller år i
maj månad och hon älskar denna kaka så mycket att de går åt väldigt fort.
Rabarberdröm
Ca 35 kakor
Ingredienser:
225g smör, rumsvarmt
0,75 dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
3 msk maizenamjöl
Fyllning:
50 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk rabarber curd
Tillagning:
1.
Förvärm ugnen till 175 grader
2.
Vispa samman smör, florsocker och
vaniljsocker med till en luftig smet med en elvisp.
3.
Rör ner mjöl och maizena, rör
till en jämn smet.
4.
Klä två ugnsplåtar med bakpapper.
5.
Spritsa ut degen med 1cm fint
stjärnspritsmunstycke i 2,5 stora toppar med 4 cm mellanrum.
6.
Ställ in plåten med de spritsade
kakorna i kylen i en halvtimma.
7.
Grädda kakorna i mitten av ugnen
i 10- 12 min, eller tills de har fått en gyllene färg. Ta ut kakorna och låt
svalna på galler.
Fyllningen:
1.
Vispa samman smör, flor- och
vaniljsocker till en luftig smet.
2.
Fyll en sprits-påse med smeten
och klipp av toppen.
3.
Spritsa smörkräm på hälften av
kakorna, spritsa därefter curd på andra hälften av kakorna.
4.
Sätt ihop varje kaka med smörkräm
med en kaka med curd.
5.
Förvaras kakorna upp till 4 dagar
i en tätsluten burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar