tisdag 30 maj 2017

Glutenfri Minibakelse




Minibakelse med chokladbotten och björnbärsmousse 
Ca 7 st.

Björnbärsmousse

90 g björnbär
2 dl cashewnötter, som legat i blöt över natten
1 dl kokosolja
½ dl lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt
saften från ½ citron
1 msk chiafrön


Gör så här:

1.Mixa björnbären till en puré i en matberedare
2.Avlägsna fröna genom att pressa purén genom en finmaskig sil.
3.Häll tillbaka purén i matberedaren och tillsätt cashewnötter (dränera dem först), kokosolja, lönnsirap, citronsaft, vaniljextrakt, chiafrön och mixa till en slät smet.

Chokladbotten

½ dl äppelmos
2 msk kokosmjöl
½ dl mandelmjöl
2 ½ dl kakaopulver
1 nypa havssalt
2 ½ msk lönnsirap
½ tsk vaniljpulver
2 msk kokosolja
3 msk raw cacao nibs

lite kokosolja för att pensla silikonmuffinsformarna
dekorera med 7 färska björnbär och citronmeliss

Gör så här:

1.                  Pensla mindre silikonmuffinsformar 2 dl lätt med kokosolja.
2.                  Blanda samman alla ingredienser förutom cacao nibsen i en matberedare till en fast deg.
3.                  Tillsätt matskedarna med cacao nibs emot slutet.
4.                  Låt degen dra i 5 minuter så att kokosmjölet helt kan absorbera vätskan.
5.                  Fördela degen jämt i formarna och ställ in i kylen.
6.                  Fördela björnbärsmoussen jämt över chokladbottnarna och ställ in i kylen tills moussen har stelnat i ca 30 minuter.
Förvaras i en tätsluten burk i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar