Minibakelse med chokladbotten och björnbärsmousse
Ca 7 st.
Björnbärsmousse
90 g björnbär
2 dl cashewnötter, som legat i blöt över natten
1 dl kokosolja
½ dl lönnsirap
1 tsk vaniljextrakt
saften från ½ citron
1 msk chiafrön
Gör så här:
1.Mixa björnbären till en puré i en
matberedare
2.Avlägsna fröna genom att pressa
purén genom en finmaskig sil.
3.Häll tillbaka purén i
matberedaren och tillsätt cashewnötter (dränera dem först), kokosolja,
lönnsirap, citronsaft, vaniljextrakt, chiafrön och mixa till en slät smet.
Chokladbotten
½ dl äppelmos
2 msk kokosmjöl
½ dl mandelmjöl
2 ½ dl kakaopulver
1 nypa havssalt
2 ½ msk lönnsirap
½ tsk vaniljpulver
2 msk kokosolja
3 msk raw cacao nibs
lite kokosolja för att pensla
silikonmuffinsformarna
dekorera med 7 färska björnbär och citronmeliss
Gör så här:
1.
Pensla mindre silikonmuffinsformar 2 dl lätt med
kokosolja.
2.
Blanda samman alla ingredienser förutom cacao
nibsen i en matberedare till en fast deg.
3.
Tillsätt matskedarna med cacao nibs emot slutet.
4.
Låt degen dra i 5 minuter så att kokosmjölet helt
kan absorbera vätskan.
5.
Fördela degen jämt i formarna och ställ in i kylen.
6.
Fördela björnbärsmoussen jämt över chokladbottnarna
och ställ in i kylen tills moussen har stelnat i ca 30 minuter.
Förvaras i en tätsluten burk i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar