För er som vill ha
mer rabarber så fortsätter festen med ytterligare en onyttig efterrätt.
Även om det är
viktigt med nyttig mat så får man synda lite i mellan åt.
Rabarber kompott med vit chokladpannacotta
4 personer
Vit chokladpannacotta:
2 gelatinblad
2 dl grädde
200g vit choklad
Tillagningen:
1.
Lägg gelatinbladen i en skål med
kallt vatten i 5 minuter.
2.
Vispa grädden (ej för hårt).
3.
Smält den vita chokladen i en
dubbelbottnad kastrull eller över ett vattenbad.
4.
Ta upp gelatinbladen ur
vattenbadet och krama ur vattnet. smält de försiktigt i en kastrull under
omrörning, låt svalna lite.
5.
Rör ner gelatinet försiktigt ner
i chokladblandningen.
6.
Häll upp den vita chokladmoussen
i glas 8 x 4 cm glas och ställ in den i kylen i ca 4 timma.
Rabarberkompott:
4 dl rabarber
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
4 msk vatten
•
Koka upp rabarberna på medelhög
värme tillsammans med strösocker och potatismjöl under omrörning, tills de har
mjuknat.
•
Tillsätt 1 msk vatten åt gången
tills kompotten är någorlunda lös, låt svalna.
•
Häll över kompotten i en
matberedare och mixa den tills den är slät.
•
Fördela kompotten över den vita
chokladpannacotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar