lördag 27 maj 2017

Ännu mer rabarber



För er som vill ha mer rabarber så fortsätter festen med ytterligare en onyttig efterrätt.
Även om det är viktigt med nyttig mat så får man synda lite i mellan åt.



Rabarber kompott med vit chokladpannacotta

4 personer

Vit chokladpannacotta:

2 gelatinblad
2 dl grädde
200g vit choklad

Tillagningen:

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
2. Vispa grädden (ej för hårt).
3. Smält den vita chokladen i en dubbelbottnad kastrull eller över ett vattenbad.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattenbadet och krama ur vattnet. smält de försiktigt i en kastrull under omrörning, låt svalna lite.
5. Rör ner gelatinet försiktigt ner i chokladblandningen.
6. Häll upp den vita chokladmoussen i glas 8 x 4 cm glas och ställ in den i kylen i ca 4 timma.

Rabarberkompott:

4 dl rabarber
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
4 msk vatten

    Koka upp rabarberna på medelhög värme tillsammans med strösocker och potatismjöl under omrörning, tills de har mjuknat.
    Tillsätt 1 msk vatten åt gången tills kompotten är någorlunda lös, låt svalna.
    Häll över kompotten i en matberedare och mixa den tills den är slät.
    Fördela kompotten över den vita chokladpannacotta
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar