måndag 18 maj 2015


Härliga måndagar eller vad nu man nu säger.

Ni kanske redan nu funderar på vad ni skall äta till lunch eller så gå ni ut och köper en färdig måltid och är nöjd med ditt val. Varför inte laga en härlig omelett på färsk gårds ägg med cocktailtomater, mangoldblad och sesamfrön på.  Här kommer ett recept ifrån Maurd som driver Rathckegårdens gårdsbutik.

Rathckegårdens omelett

4 portioner

10 ägg
10 cocktailtomater
10 mangoldblad
salt, peppar och sesamfrö efter smak
1 msk smör

Vispa lätt samman äggen, saltet och pepparn med en gaffel eller visp.
Skölj och skiva tomaterna.
Smält smöret på medelhög värme i en stekpanna med måtten 25 x 25 cm och med en högre kant. Häll i äggsmeten när pannan är varm och smöret har slutat bubbla.
Grädda omeletten på medelhög värme eller något lägre. Lyft lite försiktigt på omelettens kanter så att den lösa smeten kan rinna ut i kanterna.
Fördela tomaterna och mangoldbladen över omeletten när den börjar få en krämig yta.
Lägg upp omeletten när den är fast nog att föra över till en skärbräda. Strö över sesamfröna. Klar för servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar