Ni kanske redan
nu funderar på vad ni skall äta till lunch eller så gå ni ut och köper en
färdig måltid och är nöjd med ditt val. Varför inte laga en härlig omelett på färsk
gårds ägg med cocktailtomater, mangoldblad och sesamfrön på. Här kommer ett recept ifrån Maurd som driver
Rathckegårdens gårdsbutik.
Rathckegårdens omelett
4 portioner
10 ägg
10 cocktailtomater
10 mangoldblad
salt, peppar och sesamfrö efter smak
1 msk smör
Vispa lätt samman äggen, saltet och pepparn med en gaffel
eller visp.
Skölj och skiva tomaterna.
Smält smöret på medelhög värme i en stekpanna med måtten 25 x
25 cm och med en högre kant. Häll i äggsmeten när pannan är varm och smöret har
slutat bubbla.
Grädda omeletten på medelhög värme eller något lägre. Lyft
lite försiktigt på omelettens kanter så att den lösa smeten kan rinna ut i
kanterna.
Fördela tomaterna och mangoldbladen över omeletten när den
börjar få en krämig yta.
Lägg upp omeletten när den är fast nog att föra över till en
skärbräda. Strö över sesamfröna. Klar för servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar