Om ni köper Mitt kök så kommer ni få massor av härliga
förslag till vad man kan äta till valborg. Jag delar med mig här ett förslag
som finns i tidningen.
Sallad på melon, lime och
prosciutto
Byt ut den klassiska
gurkan i salladen emot melon och få en somrig smak som gifter sig med den
kryddiga ruccolan och den blommiga myntan.
6 portioner
Ingredienser
65 g machesallad
70 g
ruccolasallad
300 g galiamelon
300 g cantaloupemelon
2 lime
250 g mozzarella
70 g parmaskinka
1 dl cashewnötter
1.
Skölj mache- och ruccolasalladen i vatten och
låt rinna av.
2.
Skala samt avlägsna kärnhusen i melonerna och
skär ner i bitar.
3.
Blanda salladssorterna med melonerna i en skål.
4.
Dela limen och pressa ut saften över
blandningen.
5.
Skär ner
mozzarellan och limen i skivor och lägg över salladen.
6.
Lägg parmaskinkan över salladen.
7.
Rosta cashewnötterna i en stekpanna på
medelhögvärme tills de har fått färg och strö dem över salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar