onsdag 29 april 2015

Vad skall ni äta under valborg?



Om ni köper Mitt kök så kommer ni få massor av härliga förslag till vad man kan äta till valborg. Jag delar med mig här ett förslag som finns i tidningen.



Sallad på melon, lime och prosciutto

Byt ut den klassiska gurkan i salladen emot melon och få en somrig smak som gifter sig med den kryddiga ruccolan och den blommiga myntan.

6 portioner

Ingredienser

65 g machesallad
70 g ruccolasallad
300 g galiamelon
300 g cantaloupemelon
2 lime
250 g mozzarella
70 g parmaskinka
1 dl cashewnötter

1.     Skölj mache- och ruccolasalladen i vatten och låt rinna av.
2.     Skala samt avlägsna kärnhusen i melonerna och skär ner i bitar.
3.     Blanda salladssorterna med melonerna i en skål.
4.     Dela limen och pressa ut saften över blandningen.
5.      Skär ner mozzarellan och limen i skivor och lägg över salladen.
6.     Lägg parmaskinkan över salladen.
7.     Rosta cashewnötterna i en stekpanna på medelhögvärme tills de har fått färg och strö dem över salladen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar